Proč zvážit sjednání pojištění odpovědnosti zaměstnance? Nezanedbejte možná rizika

blogclanky.cz_ergo_cz_nahledovy

Každý můžeme v životě někdy způsobit škodu. Ve většině případů je to neúmyslné, někdy také z nedbalosti, ale kdo z nás je neustále ve střehu. Jsou situace, kdy se to zkrátka stane a nic s tím nenaděláme. Událost se stala a je potřeba ji nějak řešit.

Proto tady jsou určité formy pojištění, které mohou za nás nést finanční rizika takových událostí. To nám dané situaci přijde rozhodně vhod, protože škodná událost může být často poměrně nákladná záležitost, na kterou bychom nemuseli mít peníze. Důležité je zvažovat to také v pracovněprávním vztahu.

Pojištění podle kategorie zaměstnance

Každá pojistka musí být zřízena na míru tomu, jaká rizika s ní chceme krýt. Nemá smysl sjednávat si pojistku, která neodpovídá reálným rizikům, jež mohou nastat. Taková pojistka jsou vyhozené peníze. Proto také třeba pojištění od ERGO rozlišuje různé druhy pojištění zaměstnanců, podle toho, co pro daného zaměstnance platí.

Pokud například v zaměstnání vykonáváte běžnou činnost a neřídíte přitom motorové vozidlo nebo neobsluhujete stroje, může vám postačit varianta pojištění Standard. Ta sama o sobě nabízí:

  • Široký rozsah pojistné ochrany
  • Nízkou spoluúčast
  • Celosvětovou platnost
blogclanky.cz_ergo_cz_01

Zaměstnanci si mohou takovou pojistku sjednat zcela individuálně, což je na jejich vlastní vůli. Na druhou stranu také zaměstnavatel může chtít pojistit své zaměstnance, a tak může vzniknout hromadná smlouva, která bude mít výhodnější podmínky než v případě individuální pojistky. Hromadné smlouvy jsou totiž samozřejmě vždy za výhodnějších podmínek.

Speciální pojištění pro řidiče

Pokud by vám nedostačoval rozsah standardního pojištění, kde se nezkoumá druh pracovní činnosti, kterou zaměstnanec vykonává, je možné sjednat také pojištění, které je určeno speciálně pro zaměstnance, kteří využívají motorové vozidlo nebo obsluhují pracovní stroje. Lze dokonce sjednat také pojištění odpovědnosti z výkonu povolání pro zaměstnance, kteří používají firemní vůz také pro své soukromé účely. Je však nutné splnit určité podmínky, jako například nutnost, aby takové vozidlo mělo havarijní pojištění.

Redakce

Add your Biographical Info and they will appear here.